Caută-L pe Dumnezeu pentru călăuzire
sâmbătă, 30 martie

„Încredințează-ți lucrările în mâna Domnului, și îți vor izbuti planurile.” (Proverbe 16:3)

Ca urmaș al lui Isus Cristos, direcția în care mergi nu ar trebui să vină de la oameni și să fie confirmată de Dumnezeu, ci ar trebui să vină de la Dumnezeu și să fie confirmată de oameni. Biblia spune: „Muritorii fac planuri elaborate, dar Dumnezeu are ultimul cuvânt. Oamenii se mulțumesc cu ceea ce pare bun; Dumnezeu probează ceea ce este bun. Pune-L pe Dumnezeu la conducerea lucrării tale și atunci se va întâmpla ceea ce ai planificat. Dumnezeu a făcut totul având un scop” (vv. 1-4, trad. după MSG). Poate că poți face ceea ce a făcut altcineva și să faci chiar mai bine. Dar te-a chemat Dumnezeu să faci acel lucru? Înainte de a asculta de îndrumările altcuiva, fă următoarele:

1) Verifică sursa înțelepciunii lui. „Căci Domnul dă înțelepciune; din gura Lui iese cunoștință și pricepere. El dă izbândă celor fără prihană [...] Ocrotește cărările neprihănirii și păzește calea credincioșilor Lui. Atunci vei înțelege dreptatea, judecata, nepărtinirea, toate căile care duc la bine” (Proverbe 2:6-9).

2) Verifică-i motivele. Ioan a scris: „Am văzut pe morți, mari și mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niște cărți au fost deschise” (Apocalipsa 20:12). Va fi una dintre ele „cartea motivelor”? Dacă da, vor trece acțiunile și realizările tale examinarea divină?

3) Verifică rezultatul pe care îl urmărește. Dacă urmărești succesul pentru a avea putere și prestigiu sau cauți bogăția doar pentru a avea confort, încalci unul dintre principiile fundamentale ale Cuvântului lui Dumnezeu: ești binecuvântat pentru a fi o binecuvântare pentru alții.

Cum ți s-a părut mesajul de azi?
Dă click aici și scrie-ne părerea ta!