Trebuie să treci prin proces
miercuri, 3 aprilie

„Orice loc pe care-l va călca talpa piciorului vostru vi-l dau.” (Iosua 1:3)

Cartea lui Iov are patruzeci și două de capitole. În primele patruzeci și unu, Iov experimentează pierderea sănătății, a averii și a familiei sale. De nenumărate ori, el L-a întrebat pe Dumnezeu, însă a primit ca răspuns doar tăcere. Dar el a continuat să meargă cu Dumnezeu și a spus: „Dacă m-ar încerca, aș ieși curat ca aurul” (Iov 23:10).

Observă trei lucruri: în primul rând, pentru a deveni aur, trebuie să treci prin foc. În al doilea rând, gradul de căldură și timpul necesar sunt determinate de cel care rafinează. În al treilea rând, atunci când încerci să grăbești procesul, te alegi cu un material de valoare mai mică, precum staniul. Dumnezeu i-a spus lui Iosua: „Orice loc pe care-l va călca piciorul vostru vi-l dau”. Cu alte cuvinte, „pentru a obține ceea ce am promis, trebuie să «treci prin proces»”.

Poetul american C.V. White a scris: „Omul care reușește nu așteaptă niciodată mulțimea. El pornește la drum pentru el însuși. Este nevoie de curaj, de multă îndârjire, dar omul care reușește le are pe amândouă... Succesul este să realizezi ceea ce oamenii cred că nu poate fi făcut”. Automulțumirea, oboseala, îndoiala, critica și descurajarea sunt obstacole zilnice pe care trebuie să le depășești în mod constant. Cum reușești să faci asta? Continuă să mergi! Poți observa un fir comun în întreaga Biblie: atunci când ai cu adevărat nevoie de El, Dumnezeu apare și face ceea ce tu nu poți face pentru tine însuți. În restul timpului – adică în cea mai mare parte a timpului – El te întărește și îți spune: „Trebuie să treci prin proces”. Acesta este cuvântul pentru astăzi!