Astăzi, alege atitudinea corectă
joi, 25 aprilie

„Să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre.” (Romani 12:2)

Cu mult înainte ca lui William James, părintele psihologiei americane, să i se atribuie afirmația: „Cea mai mare descoperire a generației mele este că ființele umane își pot schimba viața prin modificarea atitudinilor lor”, Dumnezeu a spus: „Cum gândește [un om] în inima lui, așa este el” (Proverbe 23:7, trad. după NKJV).

Adesea, gândurile noastre, nu circumstanțele, sunt cele care ne determină fericirea. Ne tot gândim că vom fi fericiți atunci când se vor întâmpla anumite lucruri. De exemplu, un părinte ar putea spune: „Când micuțul Tommy va începe școala primară, voi fi fericit”. Și este, pentru o vreme. Apoi, „Când Tommy va termina școala secundară, voi fi fericit”. Și este fericit, cel puțin pe perioada verii. Apoi, absolvirea universității de către Tommy aduce aceeași promisiune; la fel și căsătoria și nașterea primului nepot. Dar problema este că părintele nu a învățat cum să fie fericit între „întâmplări”.

Atunci când fericirea ta este controlată de ceva din afara ta, vei fi mereu prizonierul oamenilor, locurilor și lucrurilor. Nu așa vrea Dumnezeu să trăiești – victimă a unor circumstanțe care nu se află sub controlul tău. Psalmistul a spus: „Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea” (Psalmul 34:1). David a ales atitudinea corectă, iar tu trebuie să faci la fel! De asemenea, trebuie să o menții. Aceasta este partea cea mai grea. Este ca bătrânul fermier care spunea: „Cel mai greu lucru despre mulsul vacilor este că ele nu rămân mulse!”. La fel se întâmplă și cu atitudinile; ele nu rămân schimbate. Trebuie să lucrezi la ele în fiecare zi; se numește „înnoirea... minții”. Iar acest lucru presupune să aprofundezi Cuvântul lui Dumnezeu și Cuvântul Lui să pătrundă în tine. Faci asta în mod regulat?