Lasă-L pe Dumnezeu să Se folosească de ce ai
duminică, 20 octombrie

„Ce ai în mână?” (Exod 4:2)

Biblia spune: „Moise a răspuns și a zis: «Iată că n-au să mă creadă, nici n-au să asculte de glasul meu. Ci vor zice: ‘Nu ți S-a arătat Domnul!’» Domnul i-a zis: «Ce ai în mână?» El a răspuns: «Un toiag.» Domnul a zis: «Aruncă-l la pământ.» El l-a aruncat la pământ, și toiagul s-a prefăcut într-un șarpe” (versetele 1-3).

Actul acesta de a arunca la pământ toiagul – lucrul de care ne sprijinim – pare înspăimântător și contraproductiv tuturor celor cărora le place să dețină controlul. Dar atâta vreme cât îl ții strâns și încerci să îl controlezi, Dumnezeu nu îl poate folosi.

La jocul de golf, când un jucător amator vrea să trimită mingea cât mai departe, apucă mai strâns crosa, iar efectul este tocmai opusul celui dorit. Secretul unei lovituri mai lungi este să ții crosa mai lejer. Toiagul lui Moise reprezenta identitatea și siguranța lui. Era unealta cu ajutorul căreia își câștiga pâinea ca păstor și arma cu care se apăra pe sine și turma sa. Așadar, atunci când Dumnezeu i-a spus să arunce toiagul la pământ, El i-a cerut lui Moise să renunțe la cine este și la ce are. Întrebare: Tu la ce nu ești dispus să renunți? Răspuns: Lucrul acela la care nu vrei să renunți este lucrul care te controlează – nu cumva să crezi că îl controlezi tu pe el. Dacă nu îl arunci la pământ, toiagul tău va rămâne pe veci numai un toiag. Dar dacă ai curajul să I-l predai lui Dumnezeu, el poate deveni un paratrăsnet pentru puterea Lui miraculoasă.

Tu ce ai în mână azi? Poți să rămâi cu acel lucru în mână și să vezi ce poți face tu cu el, sau poți să I-l dai lui Dumnezeu și să vezi ce poate face El. Chiar azi, lasă-L pe Dumnezeu să Se folosească de ce ai.